Zr. Simone Campbell en 16 anderen ontvangen de Presidential Medal of Freedom

Sr. Simone Campbell, al jarenlang pleitbezorger voor economische rechtvaardigheid en gezondheidszorgbeleid, ontving samen met 15 anderen de Presidential Medal of Freedom, de hoogste civiele eer van het land, tijdens een ceremonie in het Witte Huis.

‘Voor zoveel mensen en voor de natie is zuster Simone Campbell een geschenk van God. De afgelopen 50 jaar heeft ze het geloof in onze kerk belichaamd dat geloof zonder werken dood is”, zei Biden over de vrouwelijke religieuzen wier carrière zich heeft gericht op het pleiten voor arme en stemloze mensen.

Campbell, een inwoner van Californië en lid van de Sisters of Social Service, trad in maart 2021 af, na 17 jaar directeur te zijn geweest van Network, een katholieke lobbyorganisatie voor sociale rechtvaardigheid.

Biden wees vooral op haar rol bij het aannemen van de Affordable Care Act in 2010, een complexe wet die de toegang tot gezondheidszorg voor miljoenen mensen uitbreidde. Hij citeerde ook een reeks jaarlijkse Nons on the Bus landelijke tours die Campbell leidde om gezondheidszorg als een recht aan te prijzen en dat federale begrotingen morele documenten waren die de prioriteiten van het dienen van arme en gemarginaliseerde mensen moeten weerspiegelen.
“Medelevend en dapper, nederig en sterk, vandaag blijft zuster Simone een baken van licht. Ze is de belichaming van een verbond van vertrouwen, hoop en vooruitgang van een natie”, zei Biden.

Campbell zei dat ze getroffen was toen ze op 22 juni van Biden hoorde toen hij haar belde om haar te vragen de eer te accepteren.
“Ik zei hem dat u tranen in mijn ogen brengt. Ik ben gewoon verbijsterd”, vertelde ze voorafgaand aan de ceremonie aan Catholic News Service.

De prijs erkent mensen die een bijzonder lovenswaardige bijdrage hebben geleverd aan de nationale belangen van de Verenigde Staten, wereldvrede of culturele of andere inspanningen.

bron: https://www.globalsistersreport.org/

beeld: flickr.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *