Bisschoppenconferentie viert eucharistie in 800-jarige Sint-Janskathedraal

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft dinsdag 13 september de eucharistie gevierd in de kathedraal van ’s Hertogenbosch, de Sint-Jan. Op uitnodiging van de plebaan en het kerkbestuur brachten de bisschoppen een bezoek aan deze, in 2022, 800 jaar bestaande kathedraal.

De bisschoppenconferentie vergaderde die dag in ’s Hertogenbosch, het was de laatste vergadering voor de secretaris-generaal van de conferentie, mw. mr. Suzan Daalmans (foto rechts). Zij gaat per 1 oktober met pensioen.

De eucharistieviering werd opgeluisterd door zang van de Schola Iuventatis, onderdeel van het kathedrale koor. Aan het einde van de viering werd een groet gebracht aan de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch. Aansluitend volgde voor de bisschoppenconferentie een gezamenlijke maaltijd met de plebaan en het kerkbestuur op de plebanie.

Klik voor een vergroting op de foto’s en kijk voor een uitgebreide beeldreportage op de website van fotograaf Wim Koopman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *