Drie nieuwe wandelingen bij Ons Kloosterpad

Wandelkaarten Ons Kloosterpad

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september 2022 zijn drie nieuwe kloosterrondwandelingen in het Land van Cuijk officieel in gebruik genomen: rond de kloosters in Velp, Sint Agatha en Boxmeer. Wethouder Recreatie en Toerisme gemeente Land van Cuijk Maarten Jilisen hierover: “Rond de kloosters langs ‘Ons Kloosterpad’ zijn inderdaad prachtige rondwandelingen uitgezet. De rondwandelingen zijn een mooie aanvulling op het nu al fraaie wandelaanbod in het Land van Cuijk.”

Ons Kloosterpad in het Land van Cuijk

Vorig jaar is Ons Kloosterpad geïntroduceerd: een lange afstandswandelroute van vijftien wandeletappes langs meer dan vijftig historische kloosters en abdijen in het noordoosten van Brabant. Drie van de vijftien etappes lopen door het Land van Cuijk, waar nu de drie rondwandelingen zijn toegevoegd. Etappes daar zijn:
• Emmausklooster in Velp naar het Kruisherenklooster in Sint Agatha.
• Kruisherenklooster naar het Karmelklooster in Boxmeer.
• Karmelklooster (langs het oude klooster in Sint Anthonis) naar De Kluis in Boekel.

Kloosterrondwandelingen

Rond deze kloosters zijn nu ook ommetjes uitgezet. Dat zijn korte rondwandelingen door een mooie omgeving, die alle drie zijn beschreven in een aparte routekaart. Elk van deze kloosterrondwandelingen heeft een eigen thema:
• Velp: “Waar religieus Brabant en bevochten Brabant elkaar ontmoeten.”
• Sint Agatha: “Het oudste klooster van Nederland.”
• Boxmeer: “Treed in de voetsporen van Titus Brandsma.”

Bij de drie kloosters in Velp, Sint Agatha en Boxmeer staat een informatiepaneel met de rondwandeling.  Eerder werden er bij andere etappeplaatsen al rondwandelingen uitgezet zoals in Heeswijk-Dinther, Oirschot, Aarle-Rixtel, Vessem en Uden. Alle routes zijn te downloaden via visitbrabant

Bij Ons Kloosterpad verscheen ook het Bindboek. Dit is een boek met de route-informatie, losse kaartjes en heel veel achtergrondinformatie over het kloosterleven. Het is uitgegeven bij Berne Media.

Meer over Ons Kloosterpad

Lees meer over enkele andere rondwandelingen in het het artikel over Ons Kloosterpad in het Brabants Dagblad

bron: KNR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *