Het werk van stichting ANDERS

Een training van enkele vrijwilligers

Geven maakt je rijk

De Stichting ANDERS gelooft in het principe van geven. Niet geven om er zelf beter van te worden, maar geven omdat het ons als mens zo enorm verrijkt. Dit vraagt om een andere manier van denken en handelen. Het moet anders, vond oprichter Robert de Heer.


Sinds de oprichting in 2015 bleek deze aanpak succesvol en het eerste
ANDERS-netwerk in de Drechtsteden groeide stevig door. Vanaf 2017
is Stichting ANDERS op zoek gegaan naar de mogelijkheid om verder Nederland in te groeien. Door de steun van het Oranje Fonds werd dit mogelijk. Ook in Rotterdam ontstond er een ANDERS-netwerk volgens dezelfde methode. Dat was spannend, want zouden MKB-ondernemers
ook in een stad waar veel armoede is en die anoniemer is dan de kleine
woongemeenschappen in de Drechtsteden, bereid zijn om kosteloos hun
diensten aan te bieden voor de noden van kwetsbare burgers?

Het bleek ook in Rotterdam te slagen. In 2020 zijn de beide werkgebieden verzelfstandigd. Robert de Heer ging met de stichting ANDERS Nederland door met het opzetten en ondersteunen van nieuwe lokale stichtingen ANDERS. Inmiddels zijn deze ook actief in Eindhoven en de regio Amstelland. In andere plaatsten wordt een start gemaakt o.a. in de regio Den Haag, Nijmegen en Rivierenwaard.

Lees het volledige artikel in het KNR-bulletin van augustus., pg. 8 en 9

beeld: KNR project Anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *