Bijna acht op de tien Amerikaanse katholieken geloven in engelen

Onderzoek toont aan dat Amerikaanse katholieken meer geloven in het bestaan ​​van engelen dan in de aanwezigheid van Jezus Christus in de Eucharistie. Dat is de conclusie van de rechtskatholieke tv-zender EWTN na een onderzoek onder ongeveer 1.500 Amerikaanse katholieken medio september.
Het geloof in engelen is met 77 procent wijdverbreid onder katholieken. Daarentegen gelooft iets meer dan de helft dat Jezus werkelijk tegenwoordig is in de geconsacreerde hostie.

Zelfs onregelmatige kerkgangers geloven in engelen

Acht van de tien Amerikaanse katholieken die de wekelijkse mis bijwonen, onderschrijven de kerkelijke leer over de eucharistie. Dat aantal daalt tot iets meer dan zes op de tien onder degenen die maar één of twee keer per maand naar de mis gaan. Maar zelfs onder onregelmatige kerkgangers is het geloof in het bestaan ​​van engelen met 74 procent sterk.

Tweederde van de katholieken die nooit of slechts één keer per jaar de mis bijwonen, is ervan overtuigd dat er beschermengelen zijn. Volgens het onderzoek zegt een derde van de Amerikaanse katholieken dat ze minstens één keer per week de mis bijwonen.

bron: ewtn.com/domradio

beeld: https://gstatic.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *