Een goed gevoel

Het Algemeen Dagblad komt binnenkort een knop met de naam ‘feelgood’. En er is al een speciale internetpagina: ad.nl/feelgood. Ja inderdaad, een Engelse term. We konden geen betere vinden die de lading dekt. Daar kun je lang over discussiëren, maar daar gaat het nu even niet om.

Dit initiatief neemt de krant omdat gebleken is uit lezersreacties dat de lezers het zàt zijn – die aaneenschakeling van crises, oorlogen, verbale confrontaties, asociaal menselijk gedrag, economische rampspoed en alles wat ons op dit moment nog meer in de weg zit.
Onder de feelgoodknop worden verhalen gebracht die je een goed gevoel geven, die inspireren, die gevoelens als ‘ontroering’, ‘trots’, ‘blijheid’ en ‘tevredenheid’ oproepen.

Betere balans
Het lijken soms ouderwetse termen, maar iedereen voelt die emoties elke dag weer. Waarom zou je ze niet vaker in onze verhalen kunnen terugzien? We hebben ze, die verhalen, maar ze verdrinken vaak in een draaikolk van zaken die niet goed gaan. Ook op de site, in onze app en in de krant willen we daarom een betere balans aanbrengen in het nieuws.

Ga naar: ad.nl/feelgood, lees ook: column hoofdredacteur AD

bron: ad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *