Helft Nederlandse jongeren gelooft dat Jezus is gekruisigd

door Bas Meeuse in het Nederlands dagblad |

Tieners kijken een stuk positiever naar Jezus dan naar christenen. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van Barna Group, een Amerikaans onderzoeksbureau.
‘De indruk van Jezus onder tieners is dat Hij liefdevol, betrouwbaar, wijs en vredelievend is.’ Volgens het onderzoeksbureau hebben de meeste tieners, los van hun religie, een positief beeld van Jezus.

Het beeld dat jongeren hebben van christenen is minder positief. ‘Oordelend’, zo worden christenen door 16 procent van de tieners omschreven. Slechts 4 procent van de tieners vindt dat Jezus oordelend is. Zo noemt 18 procent van de tieners christenen hypocriet, terwijl van Jezus maar 3 procent vindt dat Hij hypocriet is. De grote verschillen roepen volgens de onderzoekers de vraag op: ‘Hoe vertegenwoordigen christenen Jezus?’

gelovig en ongelovig
Het onderzoek is gehouden onder bijna 25.000 tieners (tussen de 13 en 17 jaar oud) in 26 landen, waaronder Nederland. Bijna de helft van de Nederlandse tieners – gelovig en ongelovig – had niets te zeggen op de vraag wat ze over Jezus geloven. Ook niet op de vraag: ‘Als je aan Jezus Christus denkt als een persoon, hoe zou je Hem dan omschrijven?’ Uit Nederland deden iets meer dan duizend tieners mee aan het onderzoek, van wie er 662 geen geloof aanhangen en 282 christelijk zijn.

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad
Alle informatie over het onderzoek vindt u hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *