Kerk en asielzoekers in Amersfoort

Asielzoekers en kerkgangers komen samen in Kruispunt Vathorst: ‘Er wordt met interesse naar de kerkdienst gekeken’ |

door Marit Bos

In de Christelijke gemeente Kruispunt in Vathorst wordt sinds dinsdag 20 september niet meer alleen kerkdiensten gegeven. De kerk is getransformeerd tot opvangcentrum voor ongeveer veertig asielzoekers. Volgens Jiska van Dorssen, een van de coördinatoren, is er veel draagkracht vanuit de kerk. Van Dorssen: ,,Wij zijn geen officiële noodopvang, wij zijn een herberg. En die herberg heeft haar deuren geopend zodat mensen onderdak hebben.

Mannen roken buiten bij de picknicktafel een sigaretje, het ontbijt staat klaar in de eetzaal en door de kerk heen hangen posters met informatie over eettijden en grammaticaregels. Volgens Van Dorssen is de groep die verblijft heel divers. Ze komen niet allemaal direct van Ter Apel vandaan, sommigen komen van andere asielzoekerscentra. ,,We hebben een multinationaal gezelschap.”

HOGE NOOD Vanuit de COA en India, het netwerk dat tussen COA en de kerk staat, kwam een verzoek aan iedere kerk om te overwegen het gebouw open te stellen voor asielzoekers.

Lees het volledige artikel in De Stad Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *