Sint-Pieter ‘s avonds in bijzonder licht

Op de gevel van de Sint-Pietersbasiliek is tot 16 oktober elke avond een licht- en geluidshow over de apostel Petrus te zien. Voor degenen die niet in Rome zijn: hier is het volledige videokunstwerk in het Duits.

Paus Franciscus nodigde op 2 oktober uit om een videoprojectie te komen bekijken. Hij bedankte de makers van de videoshow en erkende daarmee het initiatief van de aartspriester van de Sint-Pietersbasiliek, kardinaal Mauro Gambetti.

Het werk heet “Follow me – the life of Peter” en is ontworpen met afbeeldingen uit de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse Musea, waarvan sommige ook 3D-effecten hebben. Het zal tot 16 oktober elke avond zichtbaar zijn op de gevel van de Sint-Pietersbasiliek, dank zij een bijzondere projectietechniek.

Bekijk de video

(Vaticaan nieuws – pr)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *