Bisdom den Bosch houdt noveen: stilstaan bij armoede en klimaat

Hoe kunnen samen we verschil maken als het gaat om de klimaatcrisis en de armoede? Die vraag staat centraal tijdens de wereldwijde driejarige campagne ‘Together We’. Hoe kijkt de bisschop De Korte van het bisdom ’s Hertogenbosch aan tegen armoede en klimaat? Beluister een gesprek met boeren hierover en bid mee met de zusters van Neerbosch en de Norbertijnen!

Geïnspireerd door de pauselijke documenten Laudato Si’ en Fratelli Tutti willen we nieuwe vormen van solidariteit zoeken als antwoord op de crises, waarmee we veraf en dichtbij geconfronteerd worden: de milieu- en klimaatproblematiek en de problematiek van armoede, uitsluiting en mondiale onverschilligheid, die versterkt is door de coronapandemie. Hoe kunnen we samen bijdragen aan een betere en gezondere wereld voor de huidige en toekomstige generaties? Samen kunnen we verschil maken!

Dit eerste jaar van de campagne is gericht op het bewust worden van de relatie tussen klimaatcrisis en de stijgende armoede. Je van iets bewust worden vraagt tijd om je in te lezen, erover na te denken, erover te sparren met anderen en ….. voor gebed! Daarom houden we van 3 t/m 11 november 2022 een Noveen, waarin we afwisselend bidden en reflecteren. Op zondag 13 november is het de Werelddag van de Armen en dat wordt in de parochies gevierd.

Doe ook mee met deze internationale campagne en sluit je aan bij de Noveen en de Werelddag van de Armen! Jong en oud kan mee doen, want er is ook een kindernoveen. Alle noveendagen zijn vanaf 19.00 uur digitaal te volgen via deze website; steeds vanaf een andere plek in het bisdom ’s Hertogenbosch. Je kunt je ook aanmelden voor de Noveen.

Wil je zondag 13 november naar de kerk? Kijk dan welke parochie bij jou in de buurt is: www.zoekparochie.nl.

Overzicht van de Noveen

Iedere noveendag start om 19.00 uur.

noveendagdatum
1.do 3 novOpening noveen door bisschop De Korte met gebed en reflectie
2.vr 4 novGebed voor thuis of ergens onderweg, samen of alleen
3.za 5 novSamen bidden met de Norbertijnen van de Abdij van Berne
4.zo 6 novReflectie: vier uitgangspunten van hoop
5.ma 7 novReflectie: vanuit het perspectief van de armoede
6.di 8 novSamen bidden met de pastor in een parochie
7.wo 9 novReflectie: in gesprek met boeren
8.do 10 novSamen bidden met de zusters van Neerbosch
9.vr 11 novHet voorbeeld van Sint Maarten
zo 13 novWerelddag van de Armen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *