Cursus Sociale leer van de Kerk

Op donderdag 10 november start in het bisdom Rotterdam de cursus ‘Bouwen aan een beschaving van liefde: de sociale leer van de Kerk, inleiding in het katholiek sociaal denken’. Deze cursus wordt gegeven door Hein Steneker, diocesaan medewerker Kerkopbouw.

Aanmelden is nodig en kan tot 20 oktober. Geef s.v.p. op: uw naam, adresgegevens, e-mailadres, uw telefoonnummer, en geef aan van welke parochie u lid bent: pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl

De cursus wordt gegeven op vier donderdagavonden: 10, 17 en 24 november en 8 december. De avonden zijn telkens van 19.30 – 22.00 uur en worden gehouden in Rotterdam (Pax Christi kerk, Mathenesserdijk 23 Rotterdam).

De cursus gaat over het geloof in Jezus Christus en consequenties voor het maatschappelijk handelen als gelovige. In de vier bijeenkomsten komen de grondbeginselen en uitgangspunten van de sociale leer van de Kerk aan bod, de wijze waarop de sociale leer van de Kerk in praktijk wordt gebracht en de ervaringen van de cursisten. Daarbij is met name ook aandacht voor de wijze waarop vanuit de parochie wordt gebouwd aan een beschaving van liefde.

Voor meer informatie, mail of bel naar Hein Steneker h.steneker@bisdomrotterdam.nl tel. 010 – 281 5184

Kosten: € 40
Maximum aantal cursisten: 16
Voorbereidingstijd: ca. 1,5 – 2 uur per bijeenkomst (lezen en opdrachten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *