Kardinaal Marx beroept zich op traditie voor een nieuw begin in de kerk

Duitse bisschoppen vieren eucharistie tijdens Ad Liminabezoek

“Kijk vooruit”

Van aartsbisschop Reinhard kardinaal Marx van München mogen hervormingsinspanningen in de kerk niet leiden tot een breuk met het verleden. “De Apostel Paulus is een goed voorbeeld van het nieuwe begin van de kerk“.

“Integendeel: we moeten de moed hebben om iets nieuws te beginnen in het licht van de traditie en de schat uit het verleden mee te nemen. We moeten vooral vooruit kijken”, zei de aartsbisschop van München en Freising donderdagavond in Rome, aldus de Duitse Bisschoppenconferentie.

Marx preekte tijdens het Vaticaanse bezoek van de Duitse bisschoppen in de kerk van St. Paul voor de muren. Het graf van de apostel Paulus wordt vereerd in de Romeinse patriarchale basiliek.Ad Limina-bezoek

Volgens het kerkelijk recht zijn katholieke bisschoppen van over de hele wereld verplicht om elke vijf tot zeven jaar een zogenaamd ad limina-bezoek aan het Vaticaan te brengen. Het doel is dat de bisschoppen van een land de paus informeren over de situatie in hun bisdommen. Naast gesprekken met de paus zijn er ontmoetingen in de Vaticaanse autoriteiten gepland.

Herinnering aan de apostel Paulus

De apostel, die veranderde “van een hoogopgeleide en conservatieve wetsleraar in een rondtrekkende prediker en vervolgens in de heraut van Jezus Christus”, is een goed voorbeeld van het nieuwe begin van de kerk van vandaag. “Deze apostel nodigde iedereen uit voor de nieuwe boodschap, hij stelde geen grenzen, voor hem was iedereen welkom die deze Christus wilde volgen”, legt Marx uit. “Men kan zeggen dat Paul revolutionair potentieel had en dat hij inclusief dacht.”

Van de ervaring van de apostel kan worden geprofiteerd “wanneer we praten over hoe het gaat met de Kerk en het volk van God”, vervolgde de kardinaal. “De kerk staat midden in de wereld en op het keerpunt in de tijd.”

bron: domradio.de

beeld: ttps://www.dbk.de/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *