Kijk terug: webinar ‘Hoopvol op weg naar een synodale Kerk’

Het Netwerk Katholieke Vrouwen, de Konferentie Nederlandse Religieuzen en het bisdom van ’s-Hertogenbosch bieden een webinar aan met als titel ‘Hoopvol op weg naar een synodale kerk’. Het webinar begint met de vespers gebeden in de kathedrale basiliek van Sint Jan in Den Bosch waarin bisschop De Korte voorgaat.

Open, eerlijk en herkenbaar

Op 27 oktober jl. heeft het secretariaat van de bisschoppensynode in Rome het werkdocument voor de tweede, continentale fase van het synodaal proces gepresenteerd. Het is door een internationale werkgroep opgesteld aan de hand van alle ontvangen verslagen vanuit de hele wereld. Het werkdocument benoemt open en eerlijk tal van

herkenbare thema’s. Het verlangen naar een ‘luisterende, barmhartige en warme kerk’ vanuit Nederland klinkt ook door in de reacties vanuit alle andere delen van de wereld. Het document kreeg de titel ‘Vergroot de ruimte in uw tent’, naar Jesaja 54,2. (lees ons eerder bericht, red.)

Inleiding door prof. dr. Myriam Wijlens

Ieder die wil meedenken en meepraten over een synodale Kerk is van harte welkom om deel te nemen.

Deelname is mogelijk via de websites van de drie organisaties:
www.unkv.online – www.knr.nl – www.bisdomdenbosch.nl

Het werkdocument kan worden gedownload via: https://www.synod.va/en/highlights/working-document-for-the-continental-stage.html

Een Nederlandse vertaling komt binnenkort beschikbaar op de websites van KNR, NKV en bisdom Den Bosch, een samenvatting is hier beschikbaar, red).

Lees ook een bijdrage van een collega van prof. M.Wijlens

bron en beeld: bisdom den bosch

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *