Wenen Stephansdom: in Advent protest tegen geweld tegen vrouwen

Kunstenaar Gottfried Helnwein ontwierp een poster die medeleven betuigt voor slachtoffers van geweld met een gewond meisje en een woord uit de Bijbel – Dompfarrer Faber: Advent gaat niet alleen over “wierook-zwangere gelukzaligheid”13.12.2022

De internationaal bekende kunstenaar wilde zo protest aantekenen tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Aan de zuidtoren van de kathedraal hing vanaf dinsdag een grootschalige poster waarop een gewond meisje met bloedvlekken afbeeldt. Daaronder de tekst “Mijn zuster” en de woorden van Jezus uit het evangelie van Matteüs “Wat je deed voor mijn minste zusters en broers, deed je voor mij” (Mt 25,40). De poster zou oorspronkelijk tot 9 januari 2023 op de steiger van de hoge toren blijven hangen maar is intussen verwijderd. Meteen nadat de poster was verwijderd, werd begonnen met het demonteren van de steigers van de hoge toren; Volgens de pastoor van de kathedraal zijn de restauratiewerkzaamheden in dit gebied na enkele jaren voltooid.

Protesten in Iran gaven een impuls

De 74-jarige kunstenaar Helnwein, die in Ierland en Los Angeles woont, noemde het geweld tegen vrouwen en kinderen “de grootste, oudste en meest ingrijpende schending van de mensenrechten” in een “Kurier”-interview.

Lees een uitvoeriger bericht op katholisch.at

bron: katholisch.at

beeld:https://www.katholisch.at/Plakatausschnitt__My_Sister__von_Gottfried_Helnwein-asset-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *