Hoge vertegenwoordiger Vaticaan reist naar het Syrische aardbevingsgebied

hulp en bijstand

Paus Franciscus stuurt een hooggeplaatste kardinaal naar het aardbevingsgebied om zijn nabijheid tot de getroffen bevolking te tonen. Het hoofd van de Oosterse Kerk Autoriteit in het Vaticaan reist van vrijdag tot en met dinsdag naar Syrië en Turkije.

Dat heeft zijn bureau donderdag bekendgemaakt. Op het programma van kardinaal Claudio Gugerotti (foto) staan ​​dan ook ontmoetingen met bisschoppen, medewerkers van de katholieke Caritas en andere hulporganisaties.

Van Damascus tot Istanboel

De kardinaal wil onder meer opvangfaciliteiten bezoeken voor mensen die getroffen zijn door de aardbeving in Aleppo. Ook staat een bezoek aan een moskee voor daklozen op het programma. Gugerotti reist via de Syrische hoofdstad Damascus door naar Istanbul. Volgens de informatie wil de kardinaal dinsdag de verdere afstemming van de hulpmaatregelen bespreken met de Turkse Caritas-organisaties en de bisschoppen van het land.

Taken van de Oosterse Kerk Autoriteit

Een van de taken van de autoriteit van de Oosterse Kerk van het Vaticaan is het begeleiden van de Associatie van Hulporganisaties voor de Oosterse Kerken (ROACO). Vergaderingen van dit orgaan, dat belangrijke katholieke humanitaire organisaties verenigt, worden regelmatig in het Vaticaan gehouden.

bron: Domradio

beeld: wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *