De winnaar van de diaconale inspiratieprijs 2023!

Op zaterdag 11 februari organiseerde Kansfonds in samenwerking met Actioma, Huis van Dominicus en KRO-NCRV voor de vijfde keer de Inspiratiedag voor mensen die zich vanuit diaconale overwegingen inzetten voor hun medemens. Verbinding en ontmoeting staan tijdens deze dag centraal. Tijdens een feestelijk moment werd de Inspiratieprijs uitgereikt aan een veelbelovend initiatief. Dit zijn de winaars!

1. Sant’Egido Apeldoorn

De Gemeenschap van Sant’Egidio is in 1968 ontstaan op initiatief van Andrea Riccardi en een groepje medestudenten in Rome. In de loop der jaren is het een Gemeenschap geworden van mensen van elke leeftijd en uit elke situatie in meer dan 70 landen ter wereld, met bijzondere aandacht voor wie in de periferie leven. Wat hen bindt is de inspiratie van het evangelie, de vriendschap met wie arm en kwetsbaar is en de inzet voor de vrede.

In Nederland zet Sant’Egidio zich in verschillende steden in voor de armen en meest kwetsbaren in de samenleving. Sant‘Egidio Apeldoorn in het bijzonder wordt met veel vrijwilligers aandacht gegeven aan vluchtelingen, dak- en thuislozen, ouderen, kinderen en de vrede. Voorbeelden zijn de generatietuin, de kledingbank, de boekenbank, het daklozenrestaurant ‘De Franciscustafel’ en het straatteam dat met de bakfiets de wijken inrijdt om soep, brood, koffie en chocomel te brengen naar mensen in de periferie. En niet te vergeten de activiteiten met ouderen in het woonzorgcentrum. Alles wat het KSD bijzonder maakt, komt terug in dit mooie project en is daarom de winnaar geworden van de Kans Inspiratieprijs 2023.

Lees het volledige verslag bij de KRO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *