Zuid-Soedan: bisschop arriveert in Juba na een voetreis van 10 dagen

De bisschop werd na de aanslag in het ziekenhuis opgenomen

Christian Carlassare, de Italiaanse bisschop van het bisdom Rumbek in Zuid-Soedan, is na een wandeling van tien dagen met zijn groep pelgrims in Juba aangekomen. Onder gejuich en zwaaiende vlaggen trok zijn groep van meer dan 80 pelgrims donderdag naar het aanstaande bezoek van paus Franciscus aan de hoofdstad, meldt staatsradio SSBC. Ze hadden bijna 400 kilometer gelopen.

De regering van Zuid-Sudan wil opnieuw onderhandelen met rebellen

31/01/2023Zuid-Soedan: vrijdag wordt een feestdag

Twee jaar geleden haalde Carlassare de internationale krantenkoppen toen hij tijdens zijn slaap werd overvallen en in beide benen werd geschoten. Het motief was waarschijnlijk onvrede over zijn benomeing tot bisschop. Toen de Katholieke Nieuwsdienst (KNA) hem vroeg naar zijn welzijn, zei de bisschop: “Onze benen doen zeer, maar onze harten zijn vol vreugde.” Met zijn pelgrimstocht wilde hij “een boodschap van verandering en eenheid” brengen in het voormalige burgeroorlogland.

Op zaterdag is er een oecumenisch gebed in het John Garang-mausoleum in Juba, op zondag zal paus Franciscus voorgaan in een mis met een preek en een Angelusgebed. Volgens lokale media zorgen 5.000 politieagenten en militairen voor de veiligheid van bezoekers.

bron: vatican.va

beeld: https://www.avvenire.it/c/2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *