“Mag dat?”

Theoloog Jos Moons doceert in Leuven over thema’s als vrouw & kerk en homoseksualiteit. Zogenoemd controversiële onderwerpen. Als hij dat vertelt aan studenten in Parijs, volgt de vraag: mag je daar als katholiek dan kritisch over nadenken?

Eerder dit jaar gaf ik les aan het Centre Sèvres, onze theologiefaculteit in Parijs. In de pauze vroegen de studenten me naar mijn vakken in Leuven. Toen ik vertelde dat ik “inclusive ecclesiology” geef, met onder andere de thema’s vrouw en kerk en homoseksualiteit, en dat we daarbij kritisch nadenken over de kerkelijke documenten, vroegen ze “maar mag dat wel?” Mag je lesgeven over controversiële onderwerpen? En vooral: mag je dan als katholiek een kritische positie innemen?

Officiële kerkelijke standpunten

Het kan anders. … lees de volledige bijdrage op Igniswebmagazine

Over de auteur

Meer van deze auteur 

Jos Moons SJ 1

Jos Moons SJ werkt aan de KU Leuven als onderzoeker (met name synodaliteit) en gastdocent (homiletiek, inclusieve ecclesiologie, spiritualiteit) en is daarnaast pastor in de Universitaire Parochie.

beeld: universiteit Leuven (wikipedia)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *