Vaticaan: Ontwerp-werkdocument voor wereldsynode vastgesteld

Archiefbeeld: Kardinalen Hollerich en Grech in de Vaticaanse perszaal leggen de Wereldsynode uitArchiefbeeld: Kardinalen Hollerich en Grech, het leidende duo van de Wereldsynode

Op 10 en 11 mei kwam de 15e Gewone Raad van het Secretariaat-Generaal van de Synode in Rome bijeen om het Instrumentum laboris te bespreken. Het is het werkdocument voor de deelnemers aan de eerste zitting van de 16e Gewone Algemene Vergadering van de Bisschoppensynode, die zal plaatsvinden van 4 tot 29 oktober 2023.

De deelnemers stelden de werkwijze van de zitting in oktober vast. Het werk omvatte ook een reflectie op de voorbereiding van de deelnemers en enige informatie over de Oecumenische Gebedswake op 30 september als onderdeel van het initiatief Samen2023 (meer informatie: www.together2023.net) en de retraite voor de deelnemers van de Vergadering, die van 1 tot 3 oktober 2023 zal zijn.

De bijeenkomst vond plaats in een sfeer van grote broederschap, zei het secretariaat, en werd gekenmerkt “door verschillende momenten van gebed en tijd voor persoonlijke reflectie”.

27/04/2023

Kardinaal Hollerich over het stemrecht voor leken en synodaliteit als horizon

22/04/2023Paus voor de leken: “Wees geen mislukte priesters”20/04/2023Wereldsynode: Bevordering van de betrekkingen tussen de plaatselijke en universele Kerken

bron: Vatican Media (pm – mg)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *