Laat de PVV’er niet wegkomen met onwaarheden

ombudsman Trouw

null Beeld

Edwin Kreulen

De kwestie

Drie PVV’ers duiden kort na de verkiezingen de spectaculaire uitslag. ‘Gaza, migratie en de islamisering van Nederland’ zijn volgens Kamerlid Martin Bosma de oorzaken van de PVV-winst.
Trouw citeert hem op 24 november op de voorpagina: “Wij zijn het land waar Zwarte Piet verboden is, maar waar GroenLinks-PvdA en de SP een demonstratie organiseren waar het ‘From the River to the Sea’ klinkt. Terwijl op straat oproepen klinken om Joden te vermoorden.” Dat zijn geen feiten: Zwarte Piet is niet verboden, van die oproepen is geen bewijs.

Partijgenoot Fleur Agema noemt verderop in de krant ook het Midden-­Oosten: “Mensen hebben gezien dat het antisemitisme in Nederland eruit spuit. Dat er manifestaties zijn voor Hamas, een terreurbeweging, en dat in Nederland.” Er waren manifestaties voor Palestina maar niet voor Hamas.

De volgende dag komt een Twentse PVV-stemmer in de krant aan het woord: “Mijn dochter van vijf leert op school al over masturberen en trans­gen­ders.” Wilders hekelde eerder wat hij ‘transgendergekte’ noemt. Na ophef over het lespakket ‘Lentekriebels’ eerder dit jaar bleek dat masturbatie daar pas wordt behandeld in groep 8. Een vijfjarige kan iets horen over jongens en meisjes, maar niet over transgenders.

lees het volledige artikel in Trouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *