De befaamde atheïst Richard Dawkins noemt zich nu ‘cultuurchristen’

Is dat reden om te juichen?

ANALYSE door Dick Schinkelhoek in het Nederlands Dagblad

 Bevindt na oud-VVD’er Ayaan Hirsi Ali nu ook ‘s werelds bekendste atheïst Richard Dawkins zich onder de bekeerlingen tot het christelijk geloof? Het klopt: conservatieve Europeanen herontdekken het christendom. Maar is dat niet vooral omdat ze de islam nog gruwelijker vinden?

Weinig mensen hebben in de afgelopen jaren zo veel negatiefs over het christelijk geloof geschreven als de Britse evolutiebioloog Richard Dawkins (84). In zijn beroemde boek God als misvatting (2006) noemt hij het geloof een virus, een ‘pokken van de geest’, dat je het beste maar kunt uitroeien. 
De God van het Oude Testament is ‘het meest onaangename personage in alle literatuur’. En het meeste oorlogsgeweld komt door religies. In God geloven is dus niet alleen een nutteloze, maar ook een zeer schadelijke fantasie. Met talloze christelijke leiders ging Dawkins daarover al in debat. Talloze jongeren die van hun geloof vielen, trokken zich al aan hem op. Maar nu lijkt er dus iets veranderd. Maar steeds openlijker is Dawkins de laatste jaren daarnaast zijn waardering gaan uitspreken over de christelijke moraal, met zijn naastenliefde en zorg voor de zwakken. Ook de christelijke kunst heeft hij hoog. ….

lees het artikel in het Nederlands Dagblad

beeld: https://www.thefamouspeople.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *