Katholiek denken-doen-dag in Museumpark Oriëntalis

Samen met Stichting Thomas More organiseert VKMO op 13 juni de katholiek denken doen-dag. Tijdens deze middag, die plaats zal vinden in het Museumpark Oriëntalis, willen we nadenken en doorpraten over het thema ‘Hoop’. Prof. Paul van Geest, hoogleraar Theologie en economisch denken verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zal het begrip hoop vanuit verschillende wetenschappelijke perspectieven belichten.

Zijn bijdrage geeft de aanzetten tot verdere reflectie op vragen als: Hoe geven we hoop als mensen die werken met mensen in soms uitzichtloze situaties? Hoe houden we als professionals, in maatschappij en academie, zelf de hoop levend? Hoe kunnen we vanuit onze eigen expertise nadenken over het thema hoop? Hoe geven we hoop aan een volgende generatie?

We starten de middag om 13:00 met een viering, om 13:45 begint het inhoudelijke programma. De middag sluiten we af rond de klok van 17:00 met een borrel. Tijdens het programma is er ook de gelegenheid om door het Museumpark te wandelen en zal Walter Hamers, directeur van het Museumpark, ons vertellen wat hij voor de toekomst van dit park hoopt. 

De toegang is gratis, wel vragen we u om zich aan te melden. Dit aanmelden kan tot en met 1 juni via deze link. We hopen u op 13 juni te mogen begroeten.

bron: vkmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *