Flying Priest, zo kan het ook

Pater Tom Duncan huurt vliegtuigen van de plaatselijke luchtvaartclub (Outback Magazine/Katarina Silvester)

Toen hij naar Roma, Queensland, verhuisde, behaalde pater Tom Duncan zijn vliegbrevet zodat hij parochianen in meer afgelegen gebieden kon bezoeken.

Bron: OutbackMagazine.(Australië)

In 2020 was de nieuw gewijde priester aan het praten met de toenmalige Toowoomba-bisschop Rober McGuckin. Ze zaten midden in een rit van acht uur en 740 kilometer van en naar St. George voor een pastoraal bezoek, en waren het erover eens dat er een betere manier moest zijn om het 500.000 vierkante kilometer grote bisdom Toowoomba, met zijn 77.400 katholieken, te dienen.
Het jaar daarop werd de 30-jarige pater Duncan overgeplaatst van Toowoomba naar Roma, waar hij pastoor werd van een enorm gebied. 

Met het oog op zijn gesprek met bisschop McGuckin behaalde pater Duncan zijn vliegbrevet zodat hij veel van de langeafstandsreizen kon afleggen in een Piper Cherokee of een in Italië gebouwde Tecnam, die hij huurt bij de plaatselijke luchtvaartclub. 

Terwijl reizen over de weg een groot deel van pater Duncans dagelijkse agenda blijft uitmaken, voorziet hij de toekomst van een groter gebruik van vliegtuigen om de langere reizen die hij vaak maakt, af te leggen.
“De afstanden zijn enorm in Queensland, net als in elk deel van de outback, dus vliegen zal de meest praktische manier worden om aan de eisen van de mensen daar te voldoen”, zei pater Duncan. 
“Er is een tekort aan priesters en dat zullen er de komende jaren waarschijnlijk nog minder zijn in de outback, dus vliegen is een grote hulp om onze verre mensen te bereiken.”

Week na week zit pater Duncan vakkundig en comfortabel in de cockpit van zijn kleine eenmotorige vliegtuig, terwijl hij opstijgt naar de schijnbaar oneindige uitgestrektheid van de outback van Queensland.

“We leven nu in een wereld van hoogwaardige technologie en we moeten die taal spreken en de middelen gebruiken die daarvoor nodig zijn”, zei hij.

bron. cathnews

beeld: (Outback Magazine/Katarina Silvester)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *