Stemmen van migranten

Elke dag besluiten duizenden mannen en vrouwen hun eigen land te verlaten om een ​​betere toekomst voor zichzelf en hun families in andere landen te zoeken. Velen migreren onder de druk van een ondraaglijke sociale en economische situatie , terwijl anderen vluchten voor gewelddadige conflicten die hun leven in gevaar brengen.  Velen van hen komen om tijdens de reis naar een nieuw land, en degenen die erin slagen hun bestemming te bereiken, moeten enorme obstakels overwinnen om een ​​nieuw leven op te bouwen . Achter elke persoon schuilen ervaringen van pijn, ontworteling en onrechtvaardigheid , maar ook dromen en hoop .
Laat u niet op een dwaalspoor brengen door allerlei onwaarheden die over migranten de ronde doen, luister naar hun eigen ervaringen en/of lees het boek hoe-migratie-echt-werkt door Hein de Haas, het resultaat van jarenlang gedegen onderzoek.

Hun verhalen zijn te lezen en te horen via ‘ Voices of Migrants ‘, een project van het Global Solidarity Forum en het Dicasterie voor Communicatie van de Heilige Stoel . Het probeert zowel het drama van migratie in beeld te brengen als de veerkracht van degenen die erin slagen een ruimte voor zichzelf te creëren te midden van tegenspoed.

Door middel van geschreven, audiovisuele en fotografische getuigenissen presenteren we het onvermoeibare werk van organisaties van de Katholieke Kerk , vaak in samenwerking met organisaties uit het maatschappelijk middenveld , om ervoor te zorgen dat alle migranten wereldwijd in toenemende mate worden verwelkomd, beschermd, gepromoveerd en geïntegreerd in een nieuwe samenleving.

Na naar de website: Voices of Migrants (met behulp van Google translate in het Nederlands te lezen).

bron en beeld: Vatican News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *