Vaticaan beschuldigt aartsbisschop Viganò, voormalig nuntius in de VS, van ‘misdaad van schisma’

Aartsbisschop Carlo Maria Viganò heeft bekend gemaakt dat hij is opgeroepen door het Dicasterie voor de Geloofsleer. Hij deelde mee beschuldigd te worden van ‘misdaad van een schisma’. De voormalige nuntius in de Verenigde Staten heeft jarenlang herhaaldelijk beschuldigingen en directe aanvallen tegen paus Franciscus geuit.

Door Matthieu Lasserre voor La Croix International

De prelaat heeft al jaren geleden gebroken met Rome en verkondigt complottheorieën. Nu wordt hij geëxcommuniceerd.

Volgens de oproep van het Dicasterie voor de Geloofsleer, die door Viganò openbaar is gemaakt, wordt de prelaat beschuldigd van “publieke beschuldigingen, die resulteren in een ontkenning van de noodzakelijke elementen om de gemeenschap met de Katholieke Kerk te behouden”, met name door het ontkennen “de legitimiteit van paus Franciscus”, “het verbreken van de gemeenschap met hem” en “het verwerpen van het Tweede Vaticaans Concilie.”

Lees het volledige artikel van La Croix

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *