18 juni 2019

Bibliotheek Augustijns Instituut naar Tilburg University

Op 19 juni vindt de officiële overdracht plaats van de wetenschappelijke bibliotheek van het Augustijns Instituut aan Tilburg University.

Het Augustijns Instituut werd in 1989 door de Nederlandse Provincie der Augustijnen opgericht en gehuisvest in het klooster Mariënhage in Eindhoven. Toen het Instituut in 2017 verhuisde naar Utrecht, is besloten de kerncollectie van de wetenschappelijke bibliotheek bijeen te houden en over te dragen aan Tilburg University, in het bijzonder ten behoeve van de Tilburg School of Catholic Theology (TST).

De kerncollectie Augustinus en augustiniana bestaan uit tekstedities vanaf ca. 1500 en vele vertalingen van Augustinus’ werken in de verschillende moderne vreemde talen, zeer veel tekstcommentaren, studies over het leven en de leer van Sint-Augustinus, over de geschiedenis van de Orde der Augustijnen en voorts algemene en specifieke theologische encyclopedieën, bibliografieën, lexica, vakspecifieke tijdschriften en proefschriften.

Met de overdracht van de bibliotheek blijft een waardevolle collectie beschikbaar voor geïnteresseerden en wetenschappers. De overdracht zorgt er ook voor dat er in Nederland een relevante mogelijkheid blijft bestaan voor wetenschappelijk onderzoek naar en over Augustinus.

Bij de overdracht, die plaatsvindt in de Tilburgse universiteitsbibliotheek, treedt pater Pierre Stikkelbroeck, prior-provinciaal van de Augustijnen, op als schenker en wordt Tilburg University vertegenwoordigd door Corno Vromans, directeur van Library and IT Services.

bezoek ook de site van het Augustijns Instituut

bron KRO-NCRV

De Roerom, Postbus 90105, 5000 LA Tilburg | Tel. 013-545 58 00 | banken: ING  ---->  NL89 INGB 0003 4065 13

ABN ---->  NL28 ABNA 0264 8199 50 | red.webderoerom@gmail.com | siteproductie: SiteCan Hilversum