Twee grote sponsoren zijn afgehaakt, "en dat is niet fijn", zo zei hij in de L1 Nieuwsshow. Deckers is daarom nu zelf bezig om bedrijven en organisaties bij elkaar te brengen om de traditie voort te zetten.

Hoofdarrangeur
"Ik ben sinds 2015 hoofdarrangeur en toen merkte ik al dat Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland twijfelden of ze hiermee door moesten gaan", zegt de zelfverklaard floraal vormgever. "Daarom ben ik achter de schermen al begonnen om partijen met elkaar samen te brengen die verder kunnen helpen. En dan moet je denken aan de sierteelt en bedrijven die daaraan gerelateerd zijn."

Geschenk
Over welk bedrag het gaat wil 
Deckers niet zeggen - "het is een geschenk voor de Paus en dan praat je niet over geld" - maar de twee sponsoren die zijn afgehaakt zijn goed voor een derde van het totale budget. De bloemist uit Posterholt vindt de koerswijziging van de twee geldschieters vreemd, maar ziet ook vooral nieuwe kansen.

Promotie
"Als Nederland kun je je geen betere promotie voorstellen dan dat je bloemen tijdens de paasviering in Rome door 1 miljard mensen gezien wordt. En ook dat de Paus Nederland daarvoor bedankt is geweldig. Maar met de nieuwe partijen komen er ook weer nieuwe ideeën en nieuwe kansen", zegt Deckers. "Die gaan we aangrijpen om er ook de volgende jaren iets moois van te maken. Je kunt je toch niet voorstellen dat de Paus niet meer zegt: Nederland bedankt voor die bloemen."

De bloembollen voor volgend jaar zijn inmiddels dan ook besteld en in het jaar van de Vrede wil Deckers er iets bijzonders van maken op het Sint Pietersplein.

bron: L1.nl

foto 247green.nl