Tweede Afrika Synode in Rome beëindigd

 

Slotdocument tweede bijzondere synode voor Afrika

In Rome werd afgelopen zondag 25 oktober de tweede bijzondere synode voor Afrika afgesloten. Ruim 400 bisschoppen, religieuzen en deskundigen -onder wie de Nederlander Victor Scheffers van Justitia et Pax- hebben drie weken lang gesproken over de toekomst van de kerk en de samenleving in Afrika. In het slotdocument dat aan het einde van de synode is gepresenteerd wijzen de synodevaders op de vele kansen voor Afrika, maar halen ze ook hard uit naar corrupte Afrikaanse leiders, multinationals en de eenzijdige berichtgeving in de media. Lees de samenvatting van het slotdocument, die MISSIO publiceerde. Paus Benedictus XVI zal op basis van dit slotdocument over enige tijd zijn een pauselijk schrijven uitsturen.

Niet gecategoriseerd