Geen kind op straat

In Nederland slapen er kinderen op straat. In parken, op stations of in bushokjes. De Nederlandse regering zet kinderen van asielzoekers en migranten die uitgeprocedeerd zijn in de kou. Die praktijk moet stoppen, en wel nu! Geen mens hoort op straat te staan, en zeker geen kinderen. 
Dat vindt ook het Europees Comité voor Sociale Rechten. Het Comité zegt dat Nederland moet stoppen met het op straat zetten van kinderen omdat het hun menselijke waardigheid aantast. In het Kinderrechtenverdrag staat dat de overheid ouders juist moet helpen als zij hun kinderen geen onderdak kunnen bieden. Helpen betekent niet op straat zetten. Helpen betekent onderdak verlenen. 
Help mee en teken de petitie. Want ieder kind heeft recht op een dak boven zijn hoofd. 

Teken de Petitie op : www.geenkindopstraat.nl

 

LOKALE ACTIE: Bushokjes 
Op woensdagochtend 19 mei bivakkeren er in het hele land mensen in bushokjes om te protesteren tegen het op straat zetten van uitgeprocedeerde asielzoekersgezinnen. Bij de bushokjes kunnen voorbijgangers de petitie ondertekenen op een, speciaal voor de actie gemaakt, busbord.


Niet gecategoriseerd