Camera loopt

 

Beeld uit serie Camera Loopt In de  tv-serie ‘Camera Loopt’ vertelden mensen openhartig over geloofsonderwerpen als bidden, keuzes maken en de dood. De zes uitzendingen zijn nu verschenen op dvd. Samen met de gesprekshandreiking kan deze serie zo helpen om in de gemeente in een even openhartig gesprek op gang te brengen.  
‘Camera Loopt’ is een samenwerkingsproject van de Protestantse Kerk en de NCRV, en werd uitgezonden via het digitale themakanaal Spirit 24. 

Openhartig over geloven
‘De dood voorbij’ en ‘Het gebed’ zijn een paar onderwerpen die in deze serie aan de orde komen. Steeds komen meerdere mensen aan het woord, die vanuit verschillende invalshoeken over hetzelfde thema praten. In ‘De dood voorbij’ bijvoorbeeld vertelt Aline over de dood van haar man: ‘Ik ervaar hem nog elke dag. Hij heeft ons een nalatenschap gegeven die over de dood heengaat. Zo is het niet alleen treurig, maar ben ik ook elke dag blij om alles wat hij me gegeven heeft.’ 

Gesprekshandreiking
Bij elk van de zes portretten biedt de  gesprekshandreiking vragen die het gesprek over geloofsvragen en levenservaringen. 
op gang brengen. Zo kan de handreiking worden gebruikt voor gespreksgroepen, catechesegroepen, een gemeenteavond of een bezinnend deel van een kerkenraad- of classisvergadering. 

Bestellen
De dvd met gesprekshandreiking kost € 15,- en is te bestellen via de webwinkel van PKN. 

Niet gecategoriseerd