Weekend Iona Community

De Iona Community in Nederland bestaat 25 jaar. In het jaarlijkse weekend in Dopersduin (24 – 26 mei 2024) staan we hier bij stil.

In het dagelijks gebed van de Iona Community lezen we:

Geef dat het werk van onze Community voortgang vindt,
dat wij zullen zien wat wij nu nog niet zien,
dat we nieuwe wegen mogen vinden om mensen te raken….

In het weekend onderzoeken we een aantal van die nieuwe wegen. Onze sprekers (Marjan Bosch van De Huijberg in Huijbergen en Gerard Moorman van het Jeannette Noëlhuis in Amsterdam) zijn mensen die vanuit hun woon- en geloofsgemeenschap zoeken naar wegen waarin de bijbelse boodschap van vrede en recht en zorg voor de schepping nieuwe relevantie krijgt, om mensen te raken. Deze zoektocht naar de verbinding tussen geloof en relevantie in de tijd en wereld waarin je leeft, is een rode draad in leven en werk van de Iona Community.

Dit jubileumweekend biedt voor nieuwelingen een kennismaking met de Iona Community en voor wie al langer betrokken zijn een bezinning op de oude bronnen. Zo kunnen we samen zoeken naar nieuwe wegen.

Hoe ziet het weekend er uit, wat kan je verwachten?

Je bent op vrijdag 24 mei welkom vanaf 16.00 uur voor de inschrijving. We eten om 18.00 uur. Het weekend eindigt zondagmiddag 26 mei rond 15.00 uur. Tweemaal daags is er een viering in Iona-stijl in de Kapel. Er is een inhoudelijk programma, een pelgrimage, tijd om te zingen en tijd om niks te doen om van het huis en de omgeving te genieten. Alle maaltijden zijn gezamenlijk. Het weekend kent vanwege het jubileum uiteraard een feestelijk tintje.

In verband met de beperkte ruimte hopen we dat je bereid bent een kamer te delen.
Je kan je rechtstreeks opgeven: www.dopersduin/agenda.nl

Voor meer informatie over het programma kan je terecht bij: secretaris@ionacommunity.nl of kijk op onze web site: www.ionacommunity.nl

Foto: Abdij op Iona, Christien Crouwel


  • Datum: 24 mei 2024 16:00 – 26 mei 2024 15:00
  • Locatie: Bezinningsoord Dopersduin
  • Adres: Oorsprongsweg 3, Schoorl
  • Organisatie: Iona Community Nederland

bron: raadvankerken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *