Paus Franciscus: ‘Vrede door onderhandeling is beter dan een eindeloze oorlog’

In een interview met de Amerikaanse zender CBS roept paus Franciscus op tot een einde aan de oorlogen in Oekraïne, Gaza en de rest van de wereld. Hij zegt dat er ruimte is voor iedereen in de kerk, en wijst erop dat als een pastoor niet gastvrij lijkt, je ergens anders kunt zoeken: “Er is altijd wel een plek, loop niet weg van de kerk.”

Door Vatican News

In het bijzonder verwijzend naar de oorlogen in Oekraïne, in Gaza en anderen die de wereld blijven verwoesten, zei paus Franciscus: “Alsjeblieft, landen in oorlog, allemaal… Stop de oorlog. Kijk om te onderhandelen. Zoek naar vrede. Een onderhandelde vrede is beter dan een oorlog zonder einde.” De paus sprak woensdagmiddag tijdens een interview met de Amerikaanse radio-tv-zender CBS in Casa Santa Marta.

Enkele fragmenten uit het interview van een uur, afgenomen door Norah O’Donnell, directeur van “CBS Evening News”, werden kort daarna uitgezonden. Een uitgebreide versie van het gesprek wordt uitgezonden op zondag 19 mei, aan de vooravond van Wereldkinderdag, die op 25 en 26 mei in Rome plaatsvindt.

De paus, die alle landen in oorlog heeft uitgenodigd om de conflicten te stoppen, zei: “Ik bid veel” voor een staakt-het-vuren in Gaza, en herinnert eraan dat hij elke avond om 19.00 uur de enige katholieke parochie in de Gazastrook belt voor nieuws: “Er zijn daar ongeveer 600 mensen. En ze vertellen me wat er aan de hand is. Het is heel moeilijk. Heel, heel moeilijk. En er gaat eten in, maar ze moeten ervoor vechten. Het is heel moeilijk.”

Gevraagd naar de gevolgen voor kinderen van de Russische invasie van Oekraïne antwoordde paus Franciscus: “Die kinderen weten niet hoe ze moeten glimlachen. Ik vertel ze iets, maar ze zijn vergeten hoe ze moeten glimlachen. En dat is heel moeilijk als een kind dat vergeet. om te glimlachen. Dat is echt heel serieus.’

Paus Franciscus sprak ook over klimaatverandering, die ‘bestaat’, en over Wereldkinderdag zei hij: ‘Kinderen brengen altijd een boodschap met zich mee. Zij dragen een boodschap uit. En het is voor ons een manier om een ​​jonger hart te hebben.’ Op een vraag over zijn gezondheid antwoordde hij glimlachend: “Het gaat goed met mij.”

En herhalend dat er ruimte is voor iedereen in de Kerk, zei hij: “Ik zou zeggen dat er altijd wel een plaats is, altijd. Als de priester in deze parochie niet gastvrij lijkt, begrijp ik dat, maar ga kijken, er is altijd wel plek.” een plaats. Ren niet weg van de kerk. De kerk is erg groot. Het is meer dan een tempel. Je moet niet voor haar weglopen.’

Kijk naar dit item op CBS news op youtube, ondertiteling is mogelijk
bron: Vatican News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *