Alternatief Songfestival

LEGER DES HEILS EN RKK ORGANISEREN ALTERNATIEF SONGFESTIVAL

 RKK zendt in samenwerking met het Leger des Heils op zaterdag 26 mei 2012 het unieke tv-programma De Andere Finale uit. Een alternatief songfestival waarbij onbekende talenten uit het werkveld van het Leger des Heils de meest bekende liedjes uit de historie van het Eurovisie Songfestival zingen. De talenten kunnen laten zien wie ze zijn, door het
goede werk van het Leger.
 De Andere Finale brengt het gevoel van het oude songfestival weer terug. Met de opnames van het muziekevenement in de Westergasfabriek in Amsterdam viert het Leger des Heils op televisie haar 125-jarig bestaan.

Oude songfestivalgevoel
 De organisatie, RKK en het Leger des Heils, belooft dat het historische songfestivalgevoel weer zal terugkeren op de zaterdagavond. Niet deacts, maar artiesten met hun prachtige nummers staan centraal. De muziek komt uit het rijke archief van het Eurovisie Songfestival en zal velen bekend in de oren klinken. Het belooft een feest van herkenning te
worden, maar de organisatie wil nog zo min mogelijk verklappen over dit enorme spektakel.

Unieke talenten
 Het Leger des Heils is zowel een kerkgenootschap als een hulpverleningsorganisatie, maar biedt ook internationale hulp en zamelt kleding in. De mensen aan wie het Leger des Heils zorg verleent, hebben opvang nodig, hulp om de weg in het leven (terug) te vinden of zijn op zoek naar de zin van hun leven. Prachtige mensen met bijzondere talenten, dat zijn het. Aan enkele van hen is gevraagd zijn of haar muzikaal talent in te zetten in het televisie programma De Andere
Finale.

Televisieprogramma
 Het programma wordt vanaf 19.00 uitgezonden bij RKK op Nederland 2, een bijzonder time slot, omdat vlak daarna op Nederland 1 de finale van het Eurovisie Songfestival 2012 begint.

 Leo Fijen, hoofd RKK: ‘Wij laten met dit programma zien dat je geloof kunt doen. Mensen helpen, handen uit de mouwen steken, we doen het vanuit ons geloof. Dat zijn raakvlakken tussen het Leger des Heils en omroep RKK. Vandaar dat we verheugd zijn dit bijzondere programma samen te brengen op Nederland 2.’

 De Andere Finale is nu al te volgen via Facebook en Twitter.
 Ga naar: facebook.com/deanderefinale [3] of twitter.com/deanderefinale

Niet gecategoriseerd