Toren van Nijkerk de mooiste!

De mooiste kerktoren van Nederland is volgens de luisteraars naar het radioprogramma van Hans van Wilgenburg op Radio 5, de toren van de Grote Kerk van Nijkerk.  De winnende toren heeft in totaal 11.007 stemmen verzameld. Dat waren stemmen via RKK.nl, het liken van de toren via Facebook, met briefkaarten en telefonische stemmen. Dat is op een luisterdichtheid van 40.000 een prestatie van formaat.

 

Na een zomer waarin uiteindelijk 156 torens werden aangemeld, spitste de torenstrijd zich toe op de Grote Kerk in Nijkerk, de O.L.V.-kerk in Breda en de Sint Stevenstoren in Nijmegen. In totaal zijn tienduizenden stemmen uitgebracht. Wekenlang gingen Nijkerk en Breda gelijk op maar pas in de laatste dagen wist Nijkerk Breda van zich af te schudden.

Voor Nijkerk is deze overwinning een opsteker omdat het volgend jaar 600 jaar geleden is dat Nijkerk van de hertog van Gelre stadsrechten kreeg.

De verkiezing van de Mooiste Kerktoren van Nederland werd georganiseerd door het RKK-radioprogramma ‘De Zondag van Van Willigenburg’, iedere zondag van 11.00 – 12.00 uur op Radio 5.

Niet gecategoriseerd