De Bossche Botte Bijl

Eens was het bisdom Den Bosch een voorbeeld van overleg en samenwerking. Natuurlijk waren er ook problemen maar die werden opgelost in goed overleg en in vertrouwen op elkaar. 

Een kleine groep pleegde lijdelijk verzet, ze deden gewoon niet mee met allerlei samen-werking of samen-denken. Op zijn best produceerden ze columns op internet waarbij ze eigen fatsoensnormen opstelden of liever gezegd waarbij normen van goed fatsoen en respect voor elkaar werden ingeruild voor het eigen gelijk.
Waar bisschop Bluyssen ervoor koos om niet met machtsmiddelen bv. de Lambertuskwestie in Eindhoven aan te pakken, geldt nu het regiem van de botte bijl, soms in de letterlijke zin als sleutels worden vervangen, huisraad uit het huis wordt gesleurd in hulpbisschoppelijke opdracht en onder zijn toezicht.

Waar dat toe leidt weten we intussen wel, maar het doet iedere keer als de botte bijl valt, toch weer pijn. Eerder meldden we al iets over de situatie in de parochie Batadorp, de Antoniusparochie in Best, ook in het laatste Roeromnummer aandacht daarvoor.

Binnenkort start de Pinksternoveen weer. Zou de Geest niet aangeroepen kunnen worden om Zijn invloed aan te wenden om de maatregelen die op de Parade worden bedacht, weer tot menselijke proporties worden teruggebracht en dat opnieuw, zoals vroeger “caritas pro armis” de heersende wet zou worden?

Lees het artikel in De Roerom van april.

Niet gecategoriseerd