Reorganisatie Latijns-Amerikaanse bisschoppenconferentie

Dit kondigde CELAM-voorzitter Miguel Cabrejos Vidarte aan tijdens een persconferentie. De aartsbisschop van Trujillo, die ook voorzitter is van de Peruviaanse bisschoppelijke conferentie, zei dat de structuur van CELAM met zijn permanente afdelingen niet meer beantwoordt aan de eisen van deze tijd.

In de toekomst zal deze bisschoppenconferentie zich organiseren in “netwerken” om flexibeler te kunnen reageren op sociale en spirituele uitdagingen in Latijns-Amerika, zei Cabrejos. Daarbij staat  “Pan-Amazon” -netwerk “Repam” model. Dat werd opgericht binnen CELAM in 2014, en heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de voorbereiding van de nu in Rome gehouden synode over het Amazonegebied.

De CELAM bisschoppenconferentie, gevestigd in de Colombiaanse hoofdstad Bogota, gaf in de tweede helft van de 20e eeuw belangrijke impulsen aan de ontwikkeling van theologie en parochiestructuren in Latijns-Amerika. De laatste jaren was haar betekenis merkbaar zwakker geworden. Cabrejos Vidarte werd in mei van dit jaar tot CELAM-president gekozen voor een ambtstermijn tot 2023.

 

Bron: Vatican News

 

Niet gecategoriseerd