Biddend Verbonden: Een cirkel van gebed (update)

In deze tijd van onzekerheid en angst sluit deze site zich aan bij het initiatief van de KRO-NCRV om samen met de Nederlandse bisschoppen een krachtig signaal van hoop, troost en bemoediging te geven aan de katholieke gelovigen in Nederland. Zondag 22 maart vormen zij met elkaar een cirkel van gebed op NPO2, Facebook en de website KRO-NCRV.nl/katholiek.

Na de televisieuitzendingen van het Geloofsgesprek en de Eucharistieviering wordt om 12.00 uur het gebed online overgenomen op onze Facebookpagina en deze website

Gebedscirkel

Iedereen kan vanaf 12.00 uur via het internet op ieder uur meebidden met het gebed van een bisschop vanuit zijn eigen bisdom. Online wordt de gebedscirkel gestart met bisschop Van den Hout vanuit het bisdom Groningen-Leeuwarden. Laetitia van der Lans, hoofd Levensbeschouwing KRO-NCRV: “Mensen snakken naar houvast en troost in deze onzekere en vreemde weken. We voelen ons als KRO-NCRV geroepen om samen met de Nederlandse bisschoppen de katholieken in Nederland een hart onder de riem te steken door met God en elkaar verbonden te zijn door middel van gebed van teksten uit de Bijbel.

Aflevering 1: Bisschop van den Hout, bisschop van Groningen-Leeuwarden, vormt de eerste schakel aan deze ketting van gebed, vanuit de Bonifatiuskapel in Dokkum. Hij overdenkt daarbij een passage uit het boek Samuël en vraagt aandacht voor de Vastenactie.

Bekijk de video hieronder:

Aflevering 2: Bisschop Van den Hout geeft het licht door aan bisschop-coadjutor Hendriks van bisdom Haarlem-Amsterdam. Als tweede schakel aan de ketting van gebed vormt ook hij een teken van verbondenheid van alle gelovigen met elkaar. Vanuit de St. Bavokathedraal in Haarlem overdenkt hij daarbij een passage uit het Johannesevangelie.

Bekijk de video hieronder:

Aflevering 3: Bisschop-coadjutor Hendriks geeft in ‘Biddend verbonden’ het licht door aan bisschop Van den Hende van bisdom Rotterdam. Als derde schakel aan de ketting van gebed vormt ook hij een teken van verbondenheid van alle gelovigen met elkaar. Vanuit de Eendrachtskapel in Rotterdam overdenk hij daarbij een passage uit de brief aan de Efeziërs.

Bekijk de video hieronder:

Aflevering 4: Bisschop Van den Hende geeft in ‘Biddend verbonden’ het licht door aan bisschop Liesen van bisdom Breda. Als vierde schakel aan de ketting van gebed vormt ook hij een teken van verbondenheid van alle gelovigen met elkaar. Hij overdenkt daarbij een passage uit het Johannesevangelie.

Bekijk de video hieronder:

Aflevering 5: Bisschop Liesen geeft in ‘Biddend verbonden’ het licht door aan bisschop Smeets van bisdom Roermond. Als vijfde schakel aan de ketting van gebed vormt ook hij een teken van verbondenheid van alle gelovigen met elkaar. Vanuit de Rosakapel in Sittard overdenkt hij daarbij een passage uit de brief aan de Efeziërs.

Bekijk de video hieronder:

Bekijk de afsluitende vesperviering uit de Sint Janskathedraal in den Bosch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *