Vaticaanse Musea bieden zeven virtuele tours

Cappella Niccolina in de Vaticaanse Musea.

Nu Italië vanwege de pandemie in een lockdown zit en daarom ook de musea zijn gesloten, heeft het Vaticaan besloten het kunstminnend publiek te trakteren op zeven virtuele wandelingen langs alle schatten van de Musei Vaticani.

De virtuele rondleidingen op de website van de Vaticaanse Musea hebben betrekking op de Sixtijnse Kapel, het Pio Clementino Museum, het Chiaramonti Museum, de Nieuwe Vleugel, de Kamers van Rafaël, de Nicolijnse Kapel en de Sala dei Chiaroscuri. Eenmaal binnen kan de cyberbezoeker elk van deze ruimtes verkennen, waarbij hij zich in alle richtingen kan bewegen. Het is zelfs mogelijk om zich op het kleinste detail van de afzonderlijke werken te concentreren, omdat die allemaal in high definition zijn gefotografeerd.

Virtuele tours in Musei Vaticani >>

Conform de richtlijnen van de overheid zijn de Vaticaanse Musea sinds 9 maart gesloten voor het publiek en blijven in ieder geval tot 3 april gesloten. Maar de verwachting is dat tegen die tijd het virus nog niet zal zijn ingedamd.

De sluitingen hebben ook betrekking op het Bureau voor Opgravingen (Scavi), dat ook een virtueel bezoek aan de necropolis onder de Sint-Pietersbasiliek aanbiedt; het Museum van de Pontificale Villa’s in Castel Gandolfo; en alle andere tentoonstellingsruimten van de Heilige Stoel.

bron: kro-ncrv/katholiek

beeld: ©vaticaanse musea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *