De Goede Week intens beleven met deze thuisliturgieën

Het internetpastoraat van de Jezuïeten biedt Thuisvieringen aan voor Palmzondag, Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake en een liturgie voor een viering in de paastijd. Om alleen of met huisgenoten de Goede Week intens te beleven.

Dit jaar zijn er geen publieke vieringen in onze kerken vanwege het coronavirus. Op de televisie en via het internet worden vele diensten uitgezonden. Maar misschien heb je niets met een viering op een scherm. Dan kunnen deze volledig uitgewerkte thuisvieringen goed van pas komen. 

Je kunt deze handleidingen gebruiken om alleen of met huisgenoten, in verbondenheid met de kerkgemeenschap, de Goede Week intens te beleven. Deze gedetailleerde draaiboeken bieden gebedsteksten, lezingen uit de Bijbel en liederen. Als je op de titel van (de meeste) liederen klikt, word je naar YouTube geleid waar je het lied kunt beluisteren.

Download hier de verschillende thuisliturgieën.

Palmzondag
Witte Donderdag
Goede Vrijdag
Paaswake + herdenking doopsel
Liturgie voor een (emmaüs)viering in de paastijd
Bekijk ook: creatief met kinderen in de Goede Week

Deze teksten werden geschreven in het Duits door Fabian Loudwin sj. Met dank aan Peter van Dael sj voor de vertaling, Jos Moons sj voor de liedkeuze, Karin Benoist voor de redactie en Nikolaas Sintobin sj voor de coördinatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *