Ervaringen met online kerkdiensten


Na mijn e-book ‘Alles over online kerkdiensten’ is nu ‘Ervaringen met online kerkdiensten‘ verschenen.

Het 100 pagina’s tellende e-book kun je downloaden op winkel.isimedia.nl. Er is een gratis en een betaalde versie van slechts 5 euro. De inhoud is exact hetzelfde, maar met de betaalde versie ondersteun je het vele werk van het onderzoek en het schrijven.

In de nieuwe uitgave zijn de ervaringen en adviezen verzameld van meer dan 550 vrijwilligers, predikanten  en katholieke geestelijken over:
– het organiseren van online diensten
– beeld en geluid
– cameravoering
– de inhoud en de lengte van de liturgie
– praktische tips voor kindervieringen
– vloggen in de kerk

Kerkelijke experts heb ik gevraagd hun mening te geven. Vier predikanten – Otto Grevink, Jan Berkvens, Egbert Fokkema en Sjaak Teuwissen – delen hun ervaringen. Classispredikant Klaas van der Kamp deelt zijn observaties van online kerkdiensten en cultuurtheoloog Frank Bosman prikkelt met een tegengasreflectie. Liturgist Marian Geurtsen staat stil bij de vraag wat online vieren met de liturgie doet in de nieuwe werkelijkheid. 

Vervolgens zijn ervaringen en suggesties van vele kijkers opgenomen. Waar kijken zij naar? Zingen ze mee? Waarom gaan kijkers niet naar uw eigen predikant online kijken? En verlangen zij weer om in de eigen kerk weer samen te kunnen komen?

Tot slot wordt over de grens gekeken: hoe gaan kerken in landen als Duitsland, de V.S. of Australië om met de lockdown, en wat kunnen wij hiervan leren? (Spoiler: we doen het erg goed in Nederland).

Veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Eric van den Berg
ISI Media
www.isimedia.nl
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *