Pastoor zegent met waterpistool

Een Amerikaanse rooms-katholieke priester is op het idee gekomen om in deze coronacrisis de wijwaterzegening met een speelgoedpistool te verrichten. Op die manier kan hij voldoende afstand bewaren tot gelovigen en gerichter de objecten bereiken die hem ter zegening worden voorgehouden.

Op Facebook staan foto’s waarop is te zien hoe pastoor Tim Pelc van de Sint-Ambrosiusparochie in Detroit water spuit in een auto. De 70-jarige zielzorger is uitgerust met een veiligheidsbril, een mondkapje en handschoenen.

Pelc onthulde op BuzzFeed News dat hij zich een beetje zorgen maakte over wat de kerkelijke autoriteiten wel niet zouden denken van zijn actie. De afbeeldingen daarvan moeten volgens hem de Vaticaanse burelen inmiddels al hebben bereikt. Maar tot nu toe heeft hij nog niets gehoord.

Zijn parochie bevindt zich in de staat Michigan, die zwaar door het coronavirus is getroffen. De gelovigen nemen het verzoek om sociale afstand te bewaren zeer serieus. Als teken van medeleven bonden parochianen een blauw lint aan de bomen bij de kerk voor iedere persoon die in Michigan aan de gevolgen van corona is overleden. Er hangen daar nu bijna 5.000 linten.

bron: kro-ncrv

beeld: kro-ncrv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *