Katholieke voorgangers bidden op conventies

Kardinaal Timothy Dolan van New York heeft de uitnodiging aanvaard om aan het begin van de Republikeinse Conventie voor te gaan in gebed. De online-conventie met Republikeinse afgevaardigden en partijfunctionarissen begint maandag.


Kardinaal Dolan zal het gebed uitspreken op de conventie waarop president Trump en vice-president Pence zullen worden genomineerd als de kandidaten van de Republikeinse Partij voor een tweede termijn.

“Als priester is het een van mijn meest heilige verplichtingen om de uitgenodiging ergens te bidden te aanvaarden”, aldus de kardinaal in een reactie. “Gebed is spreken tot God, Hem loven, Hem danken en om Zijn voorspraak vragen. Dat staat los van partijpolitiek.” Dolan benadrukt dat hij met het ingaan op de uitnodiging geen kandidaat of partij steunt. “Als ik was uitgenodigd om een ​​gebed uit te spreken voor de Democratische Conventie, zou ik dat eveneens gedaan hebben, net als in 2012.” Kardinaal Dolan sprak destijds gebeden uit op zowel de Republikeinse als de Democratische nationale conventies.

Eerder was al bekend dat pater James Martin SJ en zuster Simone Campbell bij de afsluiting van de Democratische Nationale Conventie voor zullen gaan in gebed. Martin is als jezuïet actief in de media en Campbell is directeur van een katholieke actiegroep voor sociale rechtvaardigheid. Beiden hebben hun gebeden al opgenomen, die donderdag gestreamd worden tijdens de slotbijeenkomst van de conventie, waarop Joe Biden officieel is genomineerd als presidentskandidaat voor de Democraten.

bron: kro-ncrv

beeld: wikipedia /wikipedia/commons/f/f3/Timothy_Dolan_apr_2015.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *