Leeswijzer bij “Fratelli Tutti”

Gepubliceerd op: 8-1-2021 om 17:20 door eh. Bron: www.laudato-si.nl

De Konferentie Nederlandse Religieuzen heeft een gesprekshandleiding uitgebracht bij de encycliek Fratelli Tutti. Deze gesprekshandleiding is een initiatief van de Konferentie Nederlandse Religieuzen. De handleiding kan worden gebruikt om de encycliek in groepsverband te bespreken of voor individuele overweging.

Van elk hoofdstuk is een korte samenvatting gemaakt en zijn enkele citaten opgenomen. Daarnaast zijn er   vragen om de tekst te verwerken. De KNR hoopt dat deze gesprekshandleiding een bijdrage levert aan een beter begrip van de inspirerende visie die paus Franciscus ontvouwt in Fratelli Tutti. 

Fratelli Tutti cover

In zijn nieuwste encycliek Fratelli Tutti werkt Paus Franciscus typisch franciscaanse thema’s uit als barmhartigheid, respect voor andersgelovigen en inzet voor vrede en verzoening. Het vormt daarmee een prachtig tweeluik met zijn Laudato Si uit 2015, waarin de franciscaanse verbondenheid met de schepping centraal staat. Paus Franciscus daagt ons in zijn nieuwe encycliek uit om na het crisisjaar 2020 te werken aan een mondiale samenleving waarin kwetsbare groepen de kans krijgen om een waardig leven te leiden en om er gezamenlijk voor te zorgen dat er toekomst is voor de generaties die na ons komen. Hij biedt ons een hoopvol perspectief. 

Vertaling

​ De vertaling van Fratelli Tutti is in België reeds uitgebracht en kan voor 12 euro (excl. verzendkosten) worden besteld bij uitgeverij Halewijn. De R.K. Kerk in Nederland brengt later in 2021 een eigen vertaling uit. Deze kan t.z.t. worden besteld op rkkerk.nl. Op www.rkdocumenten.nl zal binnenkort een werkvertaling te vinden zijn.

Webinar 29 januari

Om de boodschap van Fratelli Tutti beter bekend te maken, organiseert de Laudato Si-werkgroep Nederland in samenwerking met Vastenactie een webinar op vrijdag 29 januari, van 14.00 u. tot 16.15 u. Mgr. Gerard de Korte, voorzitter van de Laudato Si-werkgroep, zal een algemene inleiding houden over de nieuwe encycliek. Broeder Theo van Adrichem ofm spreekt over het belang van interreligieuze dialoog in de 21e eeuw. Prof. dr. Fred van Iersel zal ingaan op de vernieuwing van het kerkelijk denken over oorlog en vrede in de nieuwe encycliek. Kleine Zuster Els van Jezus zal vertellen hoe de universele broederschap van de zalige Charles de Foucauld nu wordt beleefd.
Aanmelden voor het webinar kan via info@vastenactie.nl

Download de leeswijzer als pdf

bron: knr.nl

2 Comments

  1. ik kan de leeswijzer bij fratelli tutti niet downloaden
    weet iemand hoe ik eraan kan komen? ik ben aan het bellen en zoeken maar niemand kan me de weg wijzen.
    het is belangrijk omdat we in de vakantie ons willen verdiepen in de brief en in september willen beginnen met een aantal minicolleges voor heel de parochie..
    adveniat laat het afweten en knr kan de pagina niet vinden waarop je kunt down loaden.
    Hans Boerkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *