Miljoenen kiezers voor hulp bij zelfdoding

Mensen die menen dat hun leven ‘voltooid’ is, moeten hulp krijgen bij zelfdoding. Dat vindt een grote meerderheid van de Nederlandse kiezers die de StemWijzer hebben ingevuld, meldt het tv-programma Hart van Nederland (Talpa).

De StemWijzer is de meest gebruikte kieshulp in Nederland. Gebruikers kunnen aan de hand van dertig stellingen zien met welke politieke partijen ze de meeste standpunten delen. In totaal vulden tot nu toe zo’n 4,8 miljoen mensen de StemWijzer in.

Van de ruim 2 miljoen gebruikers die hun gegevens anoniem deelden, is een grote meerderheid van 82 procent het eens met de stelling: ‘Mensen die hun leven voltooid vinden, moeten hulp krijgen bij zelfdoding.’ 10 procent is tegen.
De gebruikers van StemWijzer zijn dus duidelijk over de kwestie voltooid leven, aldus Hart van Nederland. Maar in politiek Den Haag is er nog veel discussie over. Christelijke partijen zien niets in plannen voor hulp bij zelfdoding.

De Nederlandse rooms-katholieke bisschoppen riepen gisteren kiezers op te stemmen op volksvertegenwoordigers die onder meer staan voor een ‘cultuur van het leven’. Een christen wijst hulp bij zelfdoding resoluut af.

bron: kro-ncrv.nl/katholiek

beeld: ©unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *