Digitale media: valse profeet of reddende engel


  • Datum: 4 september 2021 10:00 – 15:00
  • Locatie: Fonteinkerk
  • Adres: Robert Kochstraat 4, Amersfoort
  • Organisatie: Fonteinkerk, Amersfoort

Kerken zijn op zoek naar manieren om mensen digitaal te bereiken. Dat is mogelijk in tijden van de nieuwe media en noodzakelijk in tijden van secularisatie. Bijna alle kerken zenden kerkdiensten via internet uit. Maar kan er niet veel meer?

De Fonteinkerk, wijkgemeente van de Protestantse gemeente te Amersfoort organiseert op zaterdag 4 september een symposium over deze vraag, onder de titel: Digitale Fontein: valse profeet of reddende engel. Ieder die de kerk een goed hart toedraagt, is welkom! In de voorbereiding kan, wie dat wil, al meedenken, o.a. via een speciale website: www.digitalefontein.nl, met video’s, blogs en podcasts.

In dit symposium willen we nadenken over de mogelijkheden van de media en de toekomst van de kerk. Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Bij het symposium zijn mensen live aanwezig, maar het wordt ook ge-livestreamd en later met losse video’s gepubliceerd. Er is sprake van een livestream (mensen kunnen digitaal deelnemen) en achteraf worden video’s online gezet van de presentaties en discussie.

Het morgenprogramma bestaat uit twee forumdiscussies, steeds ingeleid door drie korte statements. Zo spreken dr. René de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, dr. Mirella Klomp, universitair docent aan de PThU, Remmelt Meijer, theoloog, kerkbegeleider en pionier, ds. Rolinka Klein Kranenburg, pionierend predikant in de Amersfoortse Veenkerk, Kees-Jan Mulder filmmaker, theoloog, en facilitator in participatory video, en dr. Leo Koffeman, een van de organisatoren van dit symposium.

In de middag worden in verschillende workshops concrete conclusies getrokken en voorstellen geformuleerd. Deelname kost € 15,-, waarbij de lunch is inbegrepen.

Opgave via www.digitalefontein.nl

Programma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *