Wereldjongerendagen 2023, vindt plaats van 1-6 augustus

De datum voor de volgende Wereldjongerendagen is nu vastgesteld: het grote katholieke evenement vindt plaats van 1 tot 6 augustus 2023. Dat heeft de kardinaal patriarch van Lissabon, Manuel Clemente, maandag bekendgemaakt. 

“Jongeren van over de hele wereld willen de datum van de Wereldjongerendagen in Lissabon in 2023 weten om zich tot in detail voor te bereiden op hun aankomst in Lissabon”, zegt Clemente. “We hopen dat de 22 maanden die ons scheiden van Wereldjongerendagen een tijd van evangelisatie voor iedereen zullen zijn.”

De werkgroepen van het Local Organizing Committee, het uitvoerend orgaan voor de voorbereiding en organisatie van de Wereldjongerendagen in Lissabon 2023, omvatten momenteel meer dan 400 vrijwilligers, de meesten uit Portugal. In elk van de 21 Portugese bisdommen zijn er ook diocesane organisatiecommissies die de voorbereiding op Wereldjongerendagen promoten.

De belangrijkste momenten van het afgelopen jaar waren de introductie van het officiële beeld van de Wereldjongerendagen in oktober 2020, de ontvangst van de symbolen van de Wereldjongerendagen in november 2020 in Rome tijdens een viering met paus Franciscus en de aankondiging van het officiële Wereldjongerendagen volkslied in januari 2021.

Ga naar de site van de Wereldjongerendagen

(Vaticaan nieuws – gs)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *