Paus moedigt echtparen aan tot ‘volwassen liefde’.

Bij ruzie tussen een echtpaar kan serviesgoed door het huis vliegen, aldus de paus. Een “volwassen liefde” kent conflicten, maar weet ook de dag in vrede te beëindigen. Franciscus adviseert om ‘s avonds te knuffelen.

Paus Franciscus roept op tot “volwassen liefde”. 
Verliefdheid begint romantisch, maar uiteindelijk is het cruciaal om van deze eerste fase van een relatie over te gaan naar volwassen liefde, zei Franciscus tijdens de algemene audiëntie in het Vaticaan. Het gaat over het dagelijks samen leven, samen kinderen opvoeden en elke dag samen groeien.

Voorkom “koude oorlog” onder echtparen
“Soms hebben we ruzie, dat gebeurt. Soms vliegt het serviesgoed door het huis, nou, dat gebeurt”, zei Franciscus. Het is cruciaal dat je de dag nooit eindigt zonder vrede te sluiten. “Laat de volgende dag niet met oorlog beginnen, een klein gebaar zoals een streling is vaak al voldoende voor het slapen gaan. In ieder geval is het belangrijk om de volgende dag “koude oorlog” te voorkomen”.

Maria en Jozef als voorbeeld
In zijn toespraak verwees de paus naar een tekst in het evangelie van Matteüs. Het beschrijft hoe Jozef zijn verloofde Maria, die zwanger was van een kind van de Heilige Geest, niet afwees. Integendeel, het paar accepteerde de grote schande van een buitenechtelijke zwangerschap in de sociale context van die tijd als een gemeenschappelijke uitdaging. Gezien de omstandigheden in het leven, die op het eerste gezicht dramatisch lijken, zegt Franciscus, “is er een voorzienigheid die in de loop van de tijd duidelijker wordt en zelfs de pijn verlicht die ons heeft getroffen”.

bron: vatican news

beeld: https://reboostit.nl/