Valentijnszegen voor geliefden

Samen in de kathedraal |

In de Dom van Essen (D) kunnen geliefden op Valentijnsdag een zegen ontvangen. Alle stellen zijn uitgenodigd, ook homoseksuelen en gescheidenen die hertrouwd zijn. Ook andere kerken in het bisdom doen mee aan het project. Lees de informatie van het bisdom.
Dit heeft het Ruhr-bisdom maandag laten weten. De oecumenische dienst begint om 19.00 uur. Ook in andere kerken in het bisdom Essen zijn er komende zondag en maandag vieringen waarin geliefden een zegen kunnen ontvangen.

Vaticaan zegt nee tegen deze zegeningsvieringen

In maart 2021 zei het Vaticaan dat de katholieke kerk niet de bevoegdheid heeft om verbintenissen van hetzelfde geslacht te zegenen. De Congregatie voor de Geloofsleer legde uit dat het hierbij ging om seksuele activiteiten buiten het huwelijk tussen een man en een vrouw. De Congregatie argumenteerde: “God zegent zondige mensen, maar niet de zonde”. In Duitsland zegenden, in reactie op de Vaticaanse uitspraak, katholieke geestelijken homoparen publiekelijk als onderdeel van het landelijke initiatief “Liefde wint”. De campagne wordt dit jaar herhaald, hoewel de komende dienst in de kathedraal van Essen daar geen deel van uitmaakt.

Feest van Sint Valentijn

Volgens de oude katholieke heiligenkalender is 14 februari het feest van Sint Valentijn, over wiens leven er veel vragen zijn.

Lees over de achtergrond

bron: domradio.de

beeld: https://media.istockphoto.com/