Op de motor, bedevaart naar Kevelaer

De motorbedevaart van dit jaar naar Kevelaer laat zien dat pelgrims niet alleen te voet gaan. Ook leden van de Kevelaer Motorbike Pilgrimage Association stappen op hun motor. 

Het begint aanstaande zaterdag 2 juli om 14.00 uur met een gebed. Daarna is er een tour door de stad, maar het is een rondleiding te voet.
Daarna om 18.00 uur wordt de weg afgesloten, bij de voormalige camping aan de Waldecker Straße en om 20.00 uur begint het vertrek in een konvooi, onder politiebegeleiding. Ook de Nederlandse politie neemt daaraan deel omdat een prachtig deel over Nederlands gebied gaat. 
Het is het de laatste jaren gewoonte geworden dat veel motorrijders hun helm afzetten bij het binnenkomen van Kevelaer zodat ze beter gezien kunnen worden. De politie maakt daar bezwaar tegen vanwege de verkeersveiligheid.

Het konvooi komt uit op de parkeerplaats bij de Marienbasilika. Daar kunnen de motoren geparkeerd worden en gaat het te voet naar de Genadekapel. Daarna terug naar de motoren die vervolgens met hun berijders worden gezegend. Ter afsluiting is er nog een mooi concert met toeters en bellen.  Er wordt gezorgd voor lichamelijk welzijn.

Aanmelden is niet nodig, tenzij je wilt blijven overnachten. Dan is het logisch, want er is maar een beperkt aantal campings beschikbaar. Meld je dan aan bij de bedevaartsleiding. 

 Het wonderbaarlijke beeld van Kevelaer

Sinds 1 juni 1642 staat de pelgrimstocht in het teken van het wonderbaarlijke beeld van de “Trooster van de bedroefden”. De gravure op ansichtkaartformaat, gemaakt in Antwerpen, toont de Heilige Moeder met een kroon van sterren en een brede mantel. Op het beeld, dat in de loop der eeuwen sterk vervaagd is, houdt de Madonna het kindje Jezus vast met een kroon en wereldbol in haar linkerarm en een scepter in haar rechter.

meer info:

informatie over het bikers memorial

bron: domradio

beeld: https://www.kirche-und-leben.de/fileadmin/redaktion/bild/2019/05/bethen-zumdohme-auf1130.jpg