Een allerlaatste bericht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Serge Rossmeisl schrijft een afscheidsbericht op¨ Linkedin nadat hij een slechte boodschap van zijn arts kreeg.

“En dan is het 2 september 2022, 12:00. De arts komt meteen ter zake. Slecht nieuws. De leukemie is volledig terug en er is geen plan b of c. Dit is het dan.

Na een heerlijke zomer, waarin ik me fysiek alleen maar sterker voelde worden ben ik dan toch ingehaald door de kanker. Ondanks een geslaagde stamceltransplantatie is ook mijn nieuwe sterke donor er niet tegen opgewassen. De kanker is simpelweg te sterk. Nog enkele weken en dan is het voor mij helaas over en sluiten.
Ik ben dankbaar voor de afgelopen 9 maanden, die ons nog zoveel gegeven hebben. Die mij en mijn vrouw als mens completer hebben gemaakt. Dankbaar voor de steun van Radboudumc, van alle mensen om ons heen – dichtbij en verder weg -, dankbaar voor hoe we als gezin, familie en vrienden zijn gegroeid. En zo ultiem dankbaar voor de zomer die ik zo bewust met mijn vrouw en kinderen heb door mogen brengen.
En het is goed zo. Ik heb 48 prachtige, onvergetelijke jaren gehad. Ik heb geen bucketlist, ik heb compleet geleefd zoals ik wenste; mijn eigen pad gevolgd en alles, maar dan ook echt alles gekregen wat ik wilde. Met mijn vrouw en kinderen als absolute hoogtepunt.

Mijn tips voor iedereen: Geniet van alle mooie kleine dingen, maak herinneringen (die zijn belangrijker dan welke materiële zaken ook), stap uit de job die je niet (meer) leuk vindt of blijf juist in de job die je leuk vindt (ook als de buitenwereld vindt dat je om carrière-redenen maar beter moet switchen), blijf op stap gaan met je vrienden, maar vooral met je geliefde (naar de kroeg, een restaurant, theater, een weekend weg of wat je dan ook leuk vindt. Ja, ook als je jonge kinderen hebt => regel oppas!).

En verder. Leef positief, wees niet wantrouwig, laat het glas halfvol zijn, wees aardig tegen elkaar, tel wat vaker tot tien en kom de ander eens tegemoet.

Dit was mijn laatste post. De laatst gegeven tijd is voor mijn gezin, familie en dichtst bijstaande vrienden.

Tot ooit allen! Maak er wat moois van hier 🙏🏻❤️
Ps Wil je graag wat voor me doen? #wordtstamceldonor#wordtbloeddonor
Oh, en luister naar het nummer de Radboud Blues op Spotify => winsten naar Stichting Matchis.”

SanquinStichting Matchis

bron en beeld: Serge Rossmeisl linkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *